blog-banner-image

TOVÁBBI CIKKEK

post-image
Október 23. – A szabadság napja
tovább
post-image
Az aradi vértanúk emlékére
tovább
post-image
Megjelent a Ténykép szeptemberi száma
tovább
post-image
"Ha áram van, minden van!" - és mi lesz, ha nem lesz áram?
tovább
post-image
Céges "alumni" - mire jó az ex-kolléga?
tovább
post-image
Biztosnak látszik a 200 ezres minimálbér
tovább

APRÓHIRDETÉS

Adjon fel apróhirdetést 2 hét időtartamra ingyen!

ADATLAP KITÖLTÉS ITT!
blog-image
20
aug

"Tartsd mindig eszedben, hogy minden ember azonos állapotban születik, és hogy semmi sem emel fel, csakis az alázat, semmi sem taszít le, csakis a gőg és a gyűlölség." Szent István királyunk intelme a mai napig fontos üzenetet hordoz számunkra, hiszen az egyenlőség fontosságára és az alázatosságra hívja fel a figyelmet.


Ma, augusztus 20-án, államalapító Szent István királyunk, államunk és nemzetünk ünnepén, a kereszténység egyik legfőbb napján, az új kenyér megtörésekor ne felejtsük el múltunkat, emlékezzünk és ennek tudatában alakítsuk jövőnket. Szent István királyunk fiának írt intelmeiben is felhívta a figyelmet a hit megtartó erejére, a nemzeti értékek, hagyományok továbbörökítésének fontosságára.

Az elmúlt évtizedekben, évszázadokban augusztus 20-a sokat megélt. Hol nemzeti ünnepként emlékeztek, hol csak egyszerű munkaszüneti napként gondoltak rá, alkotmányt hirdettek a napján, aratóbálokra készültek, megsütötték az idei termésből származó első kenyeret, de volt időszak, mikor "csak" az egyház Magyarország fővédőszentjének tiszteletére tartott főünnepeként virradt meg e jeles nap. Mindenesetre tény: augusztus 20-a vagy így, vagy úgy, de kiállta az politikai csatákat, eszmeváltásokat, az idő próbáját, rendíthetetlenül hordozza üzenetét. Nekünk, ünneplőknek pedig az a feladatunk, hogy befogadjuk, elraktározzuk és továbbörökítsük az. Hogy az elkövetkező 1000 évben is ünnepelhesse ki-ki hite és értékrendje szerint Szent Istvánt, a kereszténységet, az új kenyeret. Mert ahogy Szent István címezte fiának, Szent Imrének: "Az erények mértéke teszi teljessé a királyok koronáját..."

Tisztelt Hozzászólók!

A hozzászólások moderálás után kerülnek ki az oldalra!

- szerkesztőség
Még nincs hozzászólás ehhez a cikkhez!